Etusivu » Hirvosten Sukuseura ry

Hirvosten Sukuseura ry:n uusi nettisivusto
on avattu osoitteessa
http://hirvostensukuseura.yhdistysavain.fi/

Vanhaa sivustoa ei enää päivitetä.

 


Hirvosten sukusuran tapaaminen 17.7.2016 on jouduttu perumaan. 


 

2014 Sukutapaaminen
 
Hirvosten sukutapaaminen pidettiin aurinkoisen kesäisenä lauantaina 28.6.2014  Rääkkylän Varapasalossa. Yläpihaan kokoontui yli 50 sukuseuralaista rupattelemaan ja nauttimaan Yläpihan uuden isännän Petri Heikkisen makoisista antimista. Tälläkin kertaa osallistujia oli ympäri Suomea.
 
Veikko Sallisen kertomus "Yläpihan raha ja rakkaus"  kiinnosti kuulijoita ja moni oli jo etukäteen pahoitellut, kun ei päässyt tulemaan ja kuuntelemaan tarinointia.


Seuran puheenjohtaja Tuure Hirvonen kertoi Rääkkylän historiasta mm. kuinka hankalaa oli aikoinaan perustaa Rääkkylään koululaitosta, kun kuntalaiset olivat sangen erimielisiä onko koulutus tarpeen vai ei.

Tuure kertoi Rääkkylän kunnan 140-vuotisen historian ajan hallinnon päämiehissä olleiden Hirvosten suvun edustajista. Hän toi esille myös tämän päivän Rääkkylän kunnan kuulumiset ja kehoitti jokaista Hirvosten sukuun kuuluvaa poikeamaan Paksuniemen satamassa Hirvosen Jyrkin viinimyymälässä.


Sari Hirvonen ja Jukka Kyllönen saivat erinomaisella musisoinnillaan kuulijat nauttimaan musiikista ja taisipa monella jalka vipattaa Sarin innostavan humpan esityksen aikana.

Lopuksi tutustuttiin Varpasalon Voiniemen kartanoon, jota on sama suku hallinnut jo n. 250 vuotta. Nykyinen isäntä Esa Hirvonen on 11. isäntä talossa. Talon edellinen isäntä Ilkka Hirvonen kertoi elävästi, kuinka ylätalon kummitus näyttäytyy. Tarinasta sai itse päätellä onko tarina totta vai ei!

Tuuren terveisiä vielä sukuseuralaisille oli yhteystietojen ajantasalle saattaminen. On tärkeää, että voisimme pitää paremmin tiedotusta yllä, jos yhteystiedot ovat kunnossa, tuumaili Tuure. Hän kehoitti myös ottamaan yhteyttä sukuseuran hallituksen jäseniin, joiden yhteystiedot löytyvät www.- sivuiltamme kohdasta "hallituksen jäsenet ja yhteystiedot".

 Tapaamme taas vuosikokouksen merkeissä kesällä 2015. Siitä saatte tietoa heti, kun ajankohta ja paikka tarkentuvat.

www.sivujen päivityksiä tulossa kesän aikana ja kuvagalleriaan toivomme kuvia, joita voitte toimittaa thurskainen(at)gmail.com

Hyvää kesää kaikille Hirvosten sukuseuralaisille sekä www.-sivuilla kävijöille! 

 
 
Hirvosten sukukokous Rääkkylässä kesällä 2013

Hirvosten sukuseura kokoontui Rääkkylään 6.7.2013 Kihaus-lauantaina pitämään sukukokousta. Osanottajia oli n. 40 henkilöä ympäri Suomen. Sää oli lämmin ja aurinkoinen, juhlijoiden mieleen. Sukukokouspäivän ohjelma oli monipuolinen ja mielenkiintoinen.

Sukukokousväki kokoontui aluksi Rääkkylän kirkkoon. Suvivirren jälkeen Veikko Sallinen kertoi omalla erehtymättömällä tyylillään kirkon historiasta. Kirkon on suunnitellut arkkitehti E.Lohrmann. Rääkkylän puukirkko on rakennettu 1849 -1851. Se on maailman toiseksi suurin puukirkko, suurin on Kerimäellä. Kirkkoon mahtuu 1200 henkilöä, kaksi kirkollista niin kaikki kuntalaiset ovat saaneet siunauksen.

Seuraavaksi kokousväki siirtyi kirkosta Kauppalan tilalle. Sukuseura lahjoitti Kauppalaan sukuviirin ansiokkaasta työstä Hirvosten sukuseuran hyväksi. Viiri nostettiin salkoon aivan vierailun aluksi. Ville Hirvonen esitteli päärakennuksen peruskorjauksen vaiheita ja työtapoja. Esimerkiksi vanhat pystyuunit purettiin osiksi, entisöitiin ja kasattiin uudelleen. Lopputulos näytti olevan vieraiden mieleen.

Varsinainen sukukokous pidettiin OP:n kokoustiloissa. Aluksi hallituksen pj. Tuure Hirvonen kertoi Rääkkylän kuulumiset vieraille. Sote-palvelut, Valopiuhan rakentaminen ja Paksuniemen menestys ovat olleet keskeisiä innovaatioita joita Rääkkylässä on tehty hyvin yksituumaisesti. Saimme kuulla Marketta Holopaisen esitelmän "Seitsemän veljestä Rääkkylästä". Esitelmä valaisi Hirvosten sukuhaarojen asettumista asumaan eri puolille Rääkkylää 1700 -luvulla.

Itse vuosikokous sujui sopuisissa merkeissä. Jäsenmäärän kasvattaminen sekä jäsenrekisterin toimivuus ovat uuden hallituksen keskeisimpiä tehtäviä. Lisäksi kokousväki edellytti että nettisivujen ajantasaisuutta petrataan. Hirvosten sukuseuran hallitukseen valittiin Tuure Hirvonen pj. Ville Hirvonen vpj. Aarne Rouvinen, Tellervo Hurskainen, Veikko Sallinen - kaikki Rääkkylästä, lisäksi Marja Turkka Espoosta ja Marketta Holopainen Lappeenrannasta. Vuonna 2015 on Hirvosten sukuseuran 20v. juhlakokous.
Lopuksi nautimme herkullisen lohisopan koulukeskuksen Kihaus-ruokalassa.

Hallitus 2013-2015

Puheenjohtajana toimii Tuure Hirvonen (Rääkkylä), ja varapuheenjohtajana jatkaa Marja Turkka (Espoo). Hallituksen jäsenet ovat Marketta Holopainen ((Lappeenranta), Tellervo Hurskainen (Rääkkylä), Ville Hirvonen (Rääkkylä), , Antti Rouvinen (Rääkkylä) ja Veikko Sallinen (Rääkkylä).

 

SSK

Hirvosten sukuseura on Sukuseurojen Keskusliiton jäsen ja näin seuran jäsenet saavat Sukuviesti -lehden edulliseen jäsenhintaan.

Vaakuna

Seuralle on suunniteltu sukuvaakuna , jota käytetään tunnuksena sukuseuran standaarissa ja viirissä. Sen pohjalta on teetetty myös rintamerkki.

 


 

 

 

Kokousväkeä 2005

Kuvassa sukukokousväkeä vuonna 2005.

Palautetta sukuseuralle *


Lähettäjän yhteystiedot *


* Pakollinen kenttä